Kegyeleti kötészet

A virág ténylegesen a bölcsőtől a sírig kísér el mindannyiunkat. A szeretet kifejező eszköze, az emberek életét megszépítő virágok a boldog pillanatokon túl a szomorúság, a bánat perceit is kifejezik, a kegyelet részeként. Hozzátartozóink halála, a végső búcsú mindig megrázó, fájdalmas és visszafordíthatatlan.

Ha kegyeletünket méltó módon kívánjuk leróni, akkor virágot választunk, koszorút köttetünk. Az élő virág törékenysége és mulandósága a viszonylag rövid emberi létet jelképezi, a hagyományos koszorú kerek alakja pedig az élet végtelenségét fejezi ki.

A zöld szín a remény szimbólumaként jelenik meg a kompozíciókban. Kegyeleti kötészetünk a klasszikus, idényvirágokból szőtt, szalagozott, idézetekkel, feliratokkal kiegészített koszorúkon, sírcsokrokon, koporsó- és urnadíszeken túl egyedi kéréseknek is eleget kíván tenni. A gyászban való osztozásunk kifejezéseként minden alkalommal igyekszünk megrendelőink igényeinek maximálisan megfelelni, szakmai hozzáértésünkkel és több éves tapasztalatunkkal felvértezve.

Kegyeleti kötészet – Koszorúformák

Kegyeleti kötészet – Koszorúformák Szomorú, ám természetes része az életnek, amikor egy közeli hozzátartozót, vagy barátot veszít el az ember. Ehhez a fájdalmas búcsúhoz illik méltó módon hozzájárulni, amelyben a kegyeleti kötészet gyönyörű szép koszorúi és virágcsokrai kiválóan fejezik ki részvétünket.

A görög koszorú a kegyeleti kötészet során inkább fekvő típusú kialakításban készül el, amelyen a virágok körben helyezkednek el. A teljesen körbe díszített görög koszorúban minimum 40 szál virág szükséges.

A domb koszorú egy közepes méretű koszorú, amely szintén fekvő típusú kegyeleti dísz. Nevéből is adódóan a virágok domborúan emelkednek ki a koszorúalapból, és ehhez a típushoz már 20-30 szál virág is elegendő.

Az álló koszorú a leglátványosabb, mivel a virágok szemből látszanak. A kegyeleti kötészet során gondosan figyelve a kompozícióra gyönyörű koszorúk készíthetők álló kivitelezésben. A gyertya vagy az oszlop koszorúk modern kötészeti formának számítanak, méretük általában 80-120 cm magas.

Ha Ön is elvesztette egyik hozzátartozóját és a végső búcsú során szeretne egy gyönyörű koszorúval végtisztességet adni az elhunyt személynek, keressen minket bizalommal!

 

A kegyelet virágai

A kegyelet virágaiA virágok, virágdíszek minden alkalomra megfelelő választásnak bizonyulnak, esküvőre, ajándékba éppen úgy, mint búcsúztatáshoz. A temetésnek is megvannak a maga virágai, sírra, koszorúhoz, temetőbe is meghatározott, alkalomhoz illő virágokat lehet összeválogatni virágküldéshez! Melyek a kegyelet legismertebb virágai?

Az íratlan szabályok közé tartozik, hogy a fiatalon elhunyt halottak sírjához világos színű virágokat illik küldeni, vagy vinni, míg az idősebbeket sötétebb színű növényekkel búcsúztatják. Ha virágküldést választunk, a kegyeleti virágokból készülhet csokor, vagy egy szép koszorú is, de sokan ültetik be élő növényekkel a sírokat is. A krizantém sokféle színben létezik, kisebb, vagy mutatósabb, nagyobb fejű változatban is! A frézia, a gerbera, vagy az írisz is jó választás, de hagyományosan a szegfű, a tulipán is szóba jöhet, vagy akár az orchidea! A fehér liliomot, rózsát csokorban szokás rendelni, míg például a madárbirs, az örökzöldek, vagy a japán szellőrózsa kerülhet a sírkertbe! A virágokból készülhet álló vagy fekvő koszorú, koporsódísz vagy urnadísz is!

Keressen minket bizalommal, és segítünk kiválasztani virágküldéshez a megfelelő virágdíszt, koszorút, vagy részvétcsokrot!

Telefon:+3630/288-6949

Elérhetõségek
Florance Virágüzlet +3630/288-6949 8600 Siófok Fő út 174-176 #