Esküvői csokrok

Az ara legfeltűnőbb, és persze legelengedhetetlenebb dísze a menyasszonyi ruha mellett a virágcsokra. Számunkra az a legfontosabb, hogy minden menyasszony számára, az ízlésének leginkább megfelelő virágkölteményt készítsük el. Mindegy, hogy előkelő fehér vagy vidám színekben pompázó virágbokréta, elsősorban a menyasszony személyiségét, termetét valamint ruhájának stílusát, a hozzá illő színeket és legkedvesebb virágait vesszük alapul. Mindig a friss házasulandók elképzeléseiből indulunk ki, hozzáadva a mi egyénre szabott ötleteinket és több éves tapasztalatunkat.

  • A kellemes összhatás és harmónia megteremtéséért számos csokorfajtát tudunk felkínálni.
  • A klasszikus gömbcsokrot a karcsúbb menyasszonyoknak ajánljuk, letisztult, egyszerű ruhaszabáshoz.
  • A csepp alakú csokréta, mely felül kerek formát mutat, s lefelé fokozatosan keskenyedik, optikailag karcsúsít. Az alacsony arák kezében mutat jól.
  • A vízesés alakú csokor romantikusan, hosszan leomló indáival ugyancsak előnyösen nyújtja az alakot.
  • Az egyedi, különleges ruhákhoz pedig fantáziadús, meglepő virágcsokrok társulnak.

 

Tervezzük meg közösen a felejthetetlen nap egyik csodálatos kellékét.   Az esküvői virágok jelentése A menyasszonyi csokor tervezésénél és kiválasztásánál nem csupán a színharmóniát, a formát és a stílust hanem, egyes virágok jelentését is érdemes figyelembe venni. A hagyomány szerint a menyasszonyi csokor megvásárlása a vőlegény feladata, így érdemes időben utánanézni, mit jelképeznek a virágok, illetve mi a kedvence a menyasszonynak.

Néhány virág jelentése:

• Rózsa: A szerelem szimbóluma. Jelképezi a szeretetet, megbecsülést, tiszteletet és az összetartozást. Egyes színváltozatoknak egyéb és konkrétabb jelentése is van.

• Liliom: A szüzesség és tisztaság jelképe, ugyanakkor a termékenység és a lelki szereteté is.

• Kardvirág: Az erő virága, a gyermekáldás vágyát fejezi ki.

• Kála: A szépség virága, azt jelenti, hogy a menyasszony szépsége páratlan és senkihez sem fogható.

• Búzavirág: A romantika megtestesítője, a lovagias imádat jelképe.

• Nárcisz: A hölgy iránti imádatot fejezi ki.

• Orchidea: A kifinomult ízlés, intelligencia és a nagyrabecsülés szimbolikus virága.

• Frézia: Virágnyelven annyit jelent: „Megbízhatsz bennem!”

• Amarillisz: Azt jelenti, büszkék vagyunk a választott nőre.

• Gyöngyvirág: A menyasszony tisztaságára és tündöklő szépségére utal.

• Jázmin: A kedvesség virága, nőnek jázmint adni az elismerés jele és. A felsorolt virágokon kívül számos gyönyörű megoldás létezik, melyek kiválasztása nem könnyű feladat. Fontos a menyasszony ízlése és a harmónia is.

Keressen fel minket bizalommal és segítünk menyasszonyi csokrot választani, továbbá állunk rendelkezésére minden virágdísszel kapcsolatban!

Esküvői csokor trend 2019-ben

florancevirag.hu19jaAhogy a ruháknál, ugyanúgy az esküvők esetében is megvannak minden évnek az aktuális trendjei. Ezek általában vonatkoznak a dekorációra, a menyasszonyi ruhára és az esküvői csokorra is. Nézzük, mit érdemes tudni a 2019-es esküvői csokor divatról!

A 2019-es évben minden tekintetben hódítani fog a lila szín. Nyugodtan belevarázsolhatjuk az esküvői csokorba is, akár lehetnek maguk a virágok is lilák vagy a masnik, egyéb kiegészítők is. A legnagyobb sztár minden esetre a dália lesz. Ezek a virágok önmagukban is gyönyörűek, ezért nem lesz nehéz szépséges csokrokat készíteni belőlük. Nagy a színválaszték ezekből a virágokból, bátran dönthetünk akár többféle mellett is!

Érdemes megemlítenünk a virágdíszeket is, melyek lehetnek hasonló stílusúak és színvilágúak, mint az esküvői csokor. Már tavaly is népszerűek voltak a függő változatok, ez nem lesz másként idén sem. Függeszthetünk az asztal vagy a tánctér fölé, az eredmény nagyon mutatós lesz, ugyanakkor nem foglalnak majd sok helyet az asztalon.

Keressen minket bizalommal esküvői csokrok kapcsán, 2019-ben is szívesen állunk rendelkezésére!

 

Esküvői virágcsokor: 2017-es trendek

Esküvői virágcsokor: 2017-es trendekA dekoráció, az esküvői virágcsokor kiválasztását meghatározza az adott évszak, az esküvő színvilága és koncepciója, a jegyespár ízlése, nem utolsó sorban pedig az aktuális trendek is.

Az idei év trendje a természetesség. Egy laza mezei csokor, amit szezonális virágokból és növényekből állítottak össze, bármelyik menyasszony kezében jól mutat. A szélesedő, szétomló csokorformák nagyon látványosak, a csokor lehet óriási, ami szinte szétterül a menyasszony karjában, a növények könnyedén, hajladoznak és lengedeznek az esküvői virágcsokorban.

A színeket illetően több verzió is felkapottnak számít ebben az évben. A természetes vonalat követve a fehér szezonális virágok és a zöld növények kettőse friss hatást nyújt, sok mindennel párosítható.

A krém színek, romantikus pasztellárnyalatok, a kerek fejű rózsák a klasszikus, romantikus stílusú esküvőkre illenek. Az élénk színek szerelmeseinek sem kell aggódniuk, mert ugyanígy a vörös, bordó és a lila ötvözéséből is vibráló esküvői virágcsokrok állíthatóak össze.

Forduljon hozzánk bizalommal, ossza meg velünk ötleteit, elkészítjük Önnek a tökéletes esküvői virágcsokrot!